Testad: Skoda Kodiaq – För populär!

Test av Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq har blivit så populär att leveranstiden har blivit för lång för många. Ett års leveranstid fick vi höra av en som skulle köpa bilen för en tid sedan, i det fallet blev det en annan bilmodell. Ja, det är ett problem för Skoda även om det är av positiv karaktär. Skodas nya bilserie som kom 2017 är toppen helt enkelt. Skoda Kodiaq är en av de bilar som känns fräschare än många konkurrenter på marknaden. Skodas bilar är å andra sidan inte längre billiga utan snarare klassas de som prisvärda, och det räcker gott för många kunder!

Skoda Kodiaq har en utmärkt instrumentering även om den inte kan fås med den senaste heldigitala från Volkswagen koncernen. Men det gör inget för den som erbjuds är ju i toppklass ändå! Inredningen hos Skoda Kodiaq är fräsch och väljer du den med ljusa inslag så blir känslan luftigare och rymligare. Testbilen hade en dieselmotor på 150 hk som gick utmärkt och räcker gott till men har inte någon extrakraft. Skoda Kodiaq känns i alla fall lättkörd och pigg. Du som inte kräver något extra hos en bils motor kommer att bli nöjd med 150 hk så lägg pengarna på något annat än mer kraft är vår rekommendation. Komforten är bra och bilen är rymlig. Fjädringen är åt det hårdare hållet vilket innebär att bilen har suverän väghållning. Lika bra går det inte på ojämnheter då Skoda Kodiaq blir stötig. Det märks att Skoda anpassat denna bil på sådant sätt att kunderna i första hand kör på vanliga asfalterade vägar.

Skoda Kodiaq finns med 7 säten där de två längs bak främst är extrasäten för barn och ungdomar. Det finns ytterligare många praktiska inslag med förvaring och krokar i lastutrymmet. Skoda har alltid satsat på det lilla extra när det gäller förvaring vilket är bra.

Det är bra sikt runtomkring bilen samt att kupén upplevs som tyst i de flesta situationer. Då det är en stor bil så satsa ändå gärna på backradar och backkamera om möjligt. Läs ännu mer om Skoda Kodiaq här

Skoda Kodiaq TDI 150 hk Diesel

4 Körglädje
7 Design
7 Komfort
7 Teknik
8 Infotainment
6.6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.