Biltest Volkswagen ID.4

Test av Volkswagen ID4

Denna test av VW ID4 är extra rolig att skriva om eftersom det är en så pass bra bil. Vissa vill kalla Volkswagen ID.4 för en SUV men det känns inte riktigt helt sant. Denna bil är förvisso högre och lätt att stiga in i och det är en praktisk och rymlig elbil men den är inte direkt en bil att ta ut på steniga och gropiga skogsvägar utanför vad som kan klassas som normal skogsväg. Men det är nog mer komfortegenskaperna som man tänker på och de finns där i SUV anda.

Det bästa med Volkswagen ID.4 är att den är rymlig, praktisk och komfortabel. Volkswagen hänger med i utvecklingen och all teknik känns modern och all man kan förvänta sig finns till Volkswagen ID4 som standard eller som tillbehör. En lite miss är dock mediasystemet som inte har belysta knappar för några funktioner som häja/sänka ljudet vilket kan upplevas irriterande vid kvällskörning. Knapparna är dock stora och lättåtkomliga, och så finns även ratt reglage också till föraren för detta. En sak som försvunnit med detta är det runda vredet för ljuvolym vilken saknas av många speciellt i början innan man vant sig.

Volkswagen ID.4 är den bästsäljande bilmodellen just nu hos VW i Sverige. VW ID4 får dra upp till 1000 till 1200 kg med bromsat släp beroende på vilken version av ID.4 som man köper.

Prisbilden börjar från 585 000 kronor vilket är en hel del pengar. Men det är en riktigt bra bil som köparna får. Du kan läsa en längre test av VW ID.4 här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.