Test Hyundai i40

Hyundai i 40 är Hyundais flaggskepp. Utnämnd till årets tjänstebil 2012 så har i40 fastställts som en utmanare till bilar som Volvo V70 och Volkswagen Passat. Nybilstester.se har testat Hyundai i40 och bilen håller vad som lovas.

Testbilen hade en 1,7 liters dieselmotor vilken inte upplevs som sportig men istället är anpassad till bilens karaktär. Hyundai i40 är ju inte en sportbil och därmed har Hyundais ingenjörer istället gjort att motorn går lugnt och komfortabelt istället. Detta är klokt gjort av Hyundai då den viktigaste egenskapen för i40 är komfort. Fjädringen är komfortabelt inställd och bilen glider lagom mjukt över ojämnheter i mark och väg. Att köpa en Hyundai i40 utan automatväxel är nästan ett tjänstefel då bilens styrka är komfortabel körning och en automatlåda förhöjer denna egenskap ännu mer.

Hyundai i40 är en komfortabel bil och komfortmässigt kan den mäta sig med Volvo V70. Bullernivån är lite högre än V70 men ändå okej.

Några brister finns i instrumenteringen där vissa reglage skulle kunnat varit annorlunda placerade. Stereon är i medelklass trots att bilen hade uppgraderat ljudpaket.

Lastutrymmet är mindre än i en V70 men väl tilltaget och räcker för de flesta.

Hyundai i40 är en bil  som förvisso har några mindre brister men ändå rekommenderas som ett av de bästa köpen i klassen. Dessutom har Hyundai i40 fem års garanti, vilket inte konkurrenterna har. Ta en tur i en Hyundai i40 och upplev den själv!

Betyg:

Körupplevelse: 4
Utrustning: 3
Komfort: 5
Interiör: 3
Bra köp: 4

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.