Nybilstest: Volvo XC60 – Finns bättre bil?

Testad av Nybilstester.se: Volvo XC60

Nya Volvo XC60 finns sedan en tid hos Volvohandlarna och detta är en riktigt bra bil. Volvo spottar ut SUV:ar i toppklass på löpande band. SUV:ar är just nu Volvos absoluta styrka, i alla fall om du letar efter större rymliga bilar. Volvo XC60 med luftfjädring är en helt fantastiskt komfortabel bil att färdas i. Luftfjädringen som är ett extratillval för en bra bil över 20 000 kronor extra är som sagt tyvärr inte standard. Volvo XC60 är en lyxigare utrustad bil jämte den just lanserade XC40, detta är framför allt skillnaden mellan dessa två bilar, att Volvo XC60 är mer påkostad med exempelvis individuell hjulupphängning både fram och bak.

Oavsett vilken motor du väljer så kommer du att bli nöjd med denna bil, automatväxel är givet och denna bil är en njutning att åka i varje dag. Den nya instrumenteringen känns exklusiv och lyxig, alla funktioner är dock inte alltid enklare att reglera än hos Volvos äldre bilar. Detta framför allt då man skalat bort många fysiska knappar och ersatt med mjukvara i den stora pekskärmen som alla Volvo XC60 har.

Nya Volvo XC60 är tyst i kupén och motorerna som erbjuds är starka oavsett vilken du väljer. Undvik stora sportiga däck så blir bilen ännu mer komfortabel och tyst i kupén. Svagheten kommer i att bilen är stor och bränsleförbrukningen blir relativt hög. Något att tänka på om du arbetspendlar med bil dagligen längre sträckor. å andra sidan kan det kännas tryggt att åka i en av världens säkraste bilar! Kör du mycket i mörker så satsa på att köpa till den avancerade LED belysningen som är ett av de bästa belysningsystem vi provat i mörkerkörning. Systemet slår av och på helljuset automatisk och dessutom riktas den åt olika håll beroende på situation och vägens riktning. Kör du bakom en bil så drar Volvo XC60 ner belysningen rakt framåt för att inte blända framförvarande fordon, samtidigt så vrids belysningen åt sidorna så att den ofta lyser upp vägkanterna långt framför vad framförvarande bil gör. När mötande bil kommer slås laporna av på vänster sida kortvarigt och återgår när bilen passerat. Otroligt bra och belysningen har ett väldigt bra sken.

Testad bil var T8 plug-in hybrid. Motorns egenskaper är fantastisk och bilen är superpigg i alla situationer, dock dyr i inköp. Har du råd, köp!

Volvo XC60

8 Att köra
7 Design
10 Komfort
10 Teknik
8 Instrumentering
8.6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.