Nybilstestad Dacia Jogger Hybrid

Biltest Dacia Jogger Hybrid – Med automat!

Vi har gjort en test av Dacia Jogger Hybrid med efterlängtad automatväxel. Ja, det har ju alla hybridbilar förvisso men både automat och hybridmotor finns inte mycket av inom Dacias utbud. Därför är det ett efterlängtat tillskott hos Dacia. Hur är då denna bil? Jo, Dacia Jogger ger mycket bil för pengarna precis som de flesta utav Dacias bilar. Dacia Jogger Hybrid kommer dessutom som 7-sitsig redan som standard. Här får du en både rymlig och trevlig bil till inte allt för mycket pengar, ja, vi vet, alla bilar har gått upp i pris idag även Dacias.

Dacia Jogger Hybrid är en praktisk familjebil i första hand men kan även fungera för hantverkare och andra som behöver en bil med bra lastutrymme utan att det övergår till en större skåpbil. Hybridmotorn gör att bilen får bättre respons med stöd av elmotorn och bilen är generellt roligare och piggare att köra jämte den vanliga Jogger versionen utan hybridmotor.

Dacia Jogger har en modernare instrumentering fast inte i nivå med de exklusivare premiumbilarna. Du får ändå det viktigaste hos en modern bil. Även säkerheten är betydligt bättre och modernare än tidigare generationer av bilar från Dacia. Du får exempelvis autobroms med som standard och en hel del automatiska säkerhetssystem till faktiskt, ändå räcker det inte till mer än 1 stjärna i krockbetyg vilket framför allt beror på att vissa automatiska system fortfarande inte är standard. Så bilen är modernare än de flesta begagnade bilar, men kraven på säkerhetssystem går rasande snabbt framåt.

Frågan är nu hur Dacia Jogger Hybrid står i konkurrensen gentemot sig själv, ja med den vanliga bensinmotorn. Det skiljer ca 80 000 kronor och visst får man automatväxel och en miljövänligare motor som sparar aningen bränsle, men får också lite lägre tilläggsskatt de 3 första åren men prisskillnaden är ändå ganska stor.

Du kan läsa ännu mer om Dacia Jogger Hybrid, priset och skattetilläggen samt avgasutsläppsnivåer i den större biltestet här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.