Biltest Mazda 2, billig och bra bil

Nybilstestad Mazda 2 bra prisvärd bil

Alla bilar har blivit dyra på några få år, en liten bil kostar idag vad en stor kostade igår. Mazda 2 kan tyckas inte vara så billig men i dagens mått så är den det. Mazda 2 är dessutom en modern bil som är riktigt trevlig att köra. Nej, man vinner inga race med denna bil men har man inte dessa ambitioner så kommer de flesta bli nöjda. Mazda 2 är också en praktisk bil sett till sina mått. Motorn är en 1,5 liters motor på 90 hk vilket inte låter så mycket men den står sig betydligt bättre än man tror.

Mazda 2 är en mycket enkel bil vilket även inkluderar instrumentering och reglage. Det är relativt lätt att hantera bilen. Mazda 2 har en hel del moderna funktioner som head-up display vilket många småbilar inte brukar ha. Interiören är trivsam och man sitter bra i framsätena och något trängre i baksätet men det är så som är normalt hos småbilar.

Givetvis finns de flesta automatiska säkerhetssystemen hos Mazda 2 som standard, annars får man knappt något betyg i dagens krocktester. Summerat är detta en enkel och bra småbil som tar sig an vardagen med gott humör. Prismässigt hamnar Mazda 2 i intervallet 210 000 – 240 000 kronor.

Här kan du läsa flera detaljer om Mazda 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.