Nybilstest: Mazda CX-60

Biltest av Mazda CX-60

Mazda CX-60 är en toppmodell från japanska Mazda. Mazda har historiskt haft ett högt förtroende bland sina ägare för bland annat bra kvalité. Sen har det funnits vissa detaljer kring en genomgående känslan i bilen som kanske inte alltid fallit alla i smaken men Mazda CX-60 är Mazdas finbil och den är mycket trivsam och genomgående en bil som ger att mycket bra intryck.

Mazda CX-60 är som sagt deras toppbil och jämför man Mazda CX60 med andra premiummärken från Europa så kommer man fortfarande inte riktigt upp i samma premiumkänsla fullt ut men CX60 är ändå en riktigt bra bil med bra känsla. Sett till bilens pris så står sig då CX60 bra i jämförelse. Mazda CX-60 är dock en dyrare bil men det har alltid kostat en slant om man vill ha en större och rymligare bil, speciellt i SUV klassen.

Svagheterna är att även om Mazda förbättrat sig genom åren avseende inträngande bullar så är man inte bäst på denna del vid körning på på mtorväg med grov asfalt. Å andra sidan är man inte ensamma om detta. Båda fjädring och säten är relativt hårda. Ergonomin hos säten är dock bra så man kan ändå fördas bra i bilen under längre sträckor.

Rymlighet och praktiskt nyttjande samt att bilen upplevs modern är styrkan hos Mazda CX-60, och att det är ett Japanskt märke givetvis!

Motoralternativen som finns till Mzda CX60 just nu är två:

6-cylindrig diesel på 254 hk som även ger ett mysigt kraftfullt ljud när man kör. Pris ca 493 000 kr

Laddhybrid med el och bensinmotor på 327 hk, pris ca 517 000 kr

En mer detaljerad test av Mazda CX-60 kan du läsa här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.