Nybilstest: BMW 4-serie Gran Coupé – Bästa BMWn?

Test av BMW 428i Gran Coupé – Exklusiv premiumbil

Nybilstester har kört BMW 428i Gran Coupé som snabbt blev en favoritbil! Gran Coupé innebär att bilen har bakdörrar till passagerarna. Detta innebär inte att bilen på något sätt blir fulare, tvärtom designen är i topp av BMW:s modeller, samtidigt som bilen är praktisk. Toppdesign och praktisk på samma gång, det är inte ofta man lyckas med det!

Körglädjen i bilen är fantastisk och svårslagen. BMW 428i ligger som klistrad mot vägen samtidigt som den fortfarande är komfortabel. Visst finns det bilar som är ännu mer komfortabla men inte med samma fina väghållning som BMW 4-serie. Prestandan hos BMW 428i gör dig inte besviken, det finns kraft i motorn både i låga och höga hastigheter.

Missa inte att välja BMW:s sportautomatlåda som är 8 stegad. Växlingen sker fint och smidigt. Den är väldigt praktiskt och lätthanterad. Du kan exempelvis enkelt vicka på spaken för att växla mellan normalt körprogram och sportkörprogram. Sportkörprogrammet gör så bilen reagerar blixtsnabbt och hålls kvar längre på höga varvtal, å andra sidan blir bilen lite nervös i körningen vilket inte är så bekvämt i längden. Normalprogrammet är det som gäller till vardags och sportprogrammet kör du på inför omkörning och när du ska in på trafikerade vägar och rondeller, därför är det så bra att det är smidigt att skifta mellan dessa körprogram via växelspaken.

BMW 428i har en stor baklucka och erbjuder med detta ett generöst lastutrymme som till och med kan rymma vissa barnvagnar. Den stora begränsningen hos BMW 4-serie Gran Coupé är baksätet, detta funkar bra för två passagerare bak men tre blir trångt. Man klassar baksätet som 2,5 sittplatser, dvs funkar för tre personer om det är barn och ungdomar men tre fullvuxna sitter trångt. Anledningen till att baksätet är trängre beror på att hjulhusen tar en del av utrymmet för baksätet. Det är också de tightare hjulhusen som gör att BMW 4-serie Gran Coupé får sitt eleganta och smidiga utseende. Taket kan också upplevas som lågt då BMW gjort karossen något lägre för att få till designen, långa förare kan därmed helt enkelt i värsta fall vara tvungna att välja en annan BMW modell. De flesta får dock plats i BMW 4-serie och detta är en bil för dig som vill ha en lyxig tight körkänsla tillsammans med hög komfort. Den testade BMW 428i hade dock ett något högre vägbuller i kupén än genomsnittet för denna bilklass, däckvalet kan ha betydelse.

BMW 428i är en klar favorit hos Nybilstester.se. Den erbjuder hög komfort, körglädje samtidigt som den har ett bra lastutrymme och är lagom rymlig för upp till fyra personer. Vill du veta ännu mer om BMW 428i och prisbilden?, läs det längre testet här.

BMW 428i

10 Körglädje
10 Design
7 Komfort
10 Teknik
5 Infotainment
8.4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.