Nybilstestad: Skoda Octavia

Test av nya Skoda Octavia 2017

Nya Skoda Octavia är en bil som fått ett rejält lyft! Det känns inte längre som att man håller tillbaka Skoda jämte övriga märken i VW koncernen likt tidigare. Nya Skoda Octavia känns riktigt fräsch och stilren på insidan. Den motorn vi testade var en 150 hästkrafters stark diesel som har en väldigt bra körkänsla tillsammans med den 7 stegade automatlådan. Skoda Octavia är dessutom proppad med små smarta funktioner likt infällbara krokar i lastutrymmet och bra med andra småförvaringsfack.

Komforten är mycket bra och Octavia är en rymlig bil för alla passagerare. Nu har dessutom Skoda Octavia fått bli mer bullerfri än tidigare, bullernivån är idag genomsnittlig vilket är riktigt bra. Det som man inte får är möjlighet till den absolut senaste tekniken likt heldigital förardisplay. Den som finns är dock utmärkt och inget att klaga på, dessutom är det samma som i VW bilarna så länge de inte är extrautrustade.

Ja, Skoda Octavia har blivit en riktigt bra bil nu! Det enda är att den inte känns lika billig som tidigare, men trots det är den prisvärd jämte flera konkurrenter. Läs mer om Octavia här.

Skoda Octavia 2017

5 Körglädje
5 Design
7 Komfort
5 Teknik
4 Infotainment
5.2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.