Testad: Ford Fiesta 1.0T Ecoboost

Ford FIesta Titanium

Nybilstestad Ford Fiesta 1.0T Ecoboost bensin

Vi har gjort en test av Ford Fiesta 1.0T bensinare på 100 hk. Ford Fiesta är en klassisk småbil från Ford. Bilen är modern och mycket trevlig att åka i. Detta är en av de bättre småbilarna som finns på marknaden idag, speciellt om man väger in priset.  Teknikmässigt är nya Ford Fiesta i topp och det mesta finns att utrusta bilen med.

Ecoboostmotorn på 100 hästkrafter duger gott till Fiestan men sportig blir bilen inte. Den lilla 1 litersmotorn behöver också lite mer jobbande med växelspaken. Belöningen kommer i form av låg bränsleförbrukning där vi legat på drygt 0,5 lite/mil vilket är helt okej jämfört med de bilar vi testat, vi kör nämligen lite mer på motorväg vilket leder till högre förbrukning jämfört med vad tillverkarna deklarerar. Fiesta är i alla fall pigg i starten och det går att göra omkörningar om man har god framförhållning.

På utsidan har Ford Fiesta en snygg, modern men ändå enkel design. På insidan är Ford Fiesta riktigt trevlig och från framsätena upplevs inte bilen som speciellt liten. Bullernivån är lägre än jämförbara bilar i samma klass.

Köp till pekskärmen och varför inte då också ta navigationen som inte kostar så mycket mera då. Automatiskt helljus är toppen för dig som åker mycket på landsvägar. Panoramasoltaket är generöst och har du råd att kosta på dig det så blir bilen ljusare och ännu mysigare. Det finns en hel del teknik att köpa och parkeringssensorer samt backkamera rekommenderas. Det går att utrusta bilen med en hel del så fundera på vad som är viktigast då du kanske inte får tillbaka pengarna för alla tillval när bilen säljs senare.

En av svagheterna är att ryggen på passagerarsidan inte kan fällas vilket är synd då bilen är lite mindre. Lastutrymmet är begränsat men har du inte barnvagn så kanske du klarar dig bra ändå? En småbil ska ju vara liten.

Vi tycker att nya Ford Fiesta är det bästa bilvalet i småbilsklassen idag!

Ford FIesta 1.0T

5 Att köra
5 Design
6 Komfort
10 Teknik
10 Infotainment
7.2

4 Comments

  • Bränsleförbrukning!
    Jag har den bilen men med automatlåda och den drar minst 0,75 till 0,80 blandad körning och jag kör lugnt.
    Den är ny och har gått 400 mil, ringde till Ford i Stockholm fick svaret att det är normal förbrukning.Jag köpte bilen för att jag trodde den är snål men nu är mycket besviken.
    Ford Ecoboost 1.0 100 hk

    • Specifikationen för automatversionen är högre om jag inte minns fel, förbrukningen brukar också sjunka de första 1000 milen när bilen är ny, de första 500 milen mest baserat på egen erfarenhet, vid 400 mil borde du dock se undefär hur bilen kommer dra.

  • Jag körde min Fiesta 1.0 100 hk 65 mil motorväg med en snittförbrukning på 0.49 l/mil. Hastighet mest 110 km/h. Bilen har gått drygt 1000 mil. Bilen är manuellt växlad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.