Test Ford Focus TDCI Titanium 2015 – Billig vardagskombi

Ford Focus har fått en omfattande uppdatering till årsmodell 2015. Front och bakpartiet har fått förändringar, speciellt fronten följer nu Fords nya designspråk. De mest intressanta nyheterna finns i bilen och osynligt under karossen i form av ny teknik och fintrimmat chassi.

Du kan nu få som tillval till din Ford Focus en 8″ touchskärm för mediasystem och annan information. Denna touchskärm har bra användarvänlighet och ger ett snyggt intryck, det finns dessutom en lättåtkomlig fysisk knapp för att slå på och av skärmen vid mörkerkörning.

Ford Focus är en väldigt komfortabel bil, i förarsätet sitter man bekvämt. Bilen är också väldigt tyst inne i kupén. Mycket med ny teknik finns till Ford Focus, autobromsen har dessutom uppdaterats till att vara aktiv i upp till 50 km/h istället för tidigare 30 km/h utöver detta finns det en hel del avancerad säkerhets teknik som att bilen kan förutspå sladd innan den skett. Automatiskt helljus, adaptiva strålkastare, adaptiv farthållare och mycket mycket mer finns i Ford Focus som standard eller tillval.

1.5 TDCI motorn på 120 hk går väldigt bra, en av de bästa smådieslarna på marknaden just nu. Motorn går tyst samtidigt som den är väldigt körglad med tanke på den lilla motorstorleken, en sportbil är det givetvis inte.

Nya Ford Focus är en väldigt praktisk bil, speciellt i kombiversion. Kombiutrymmet ger bra med plats och räcker för de flesta familjer med vanlig barnvagn. Det finns också generöst med småförvaring som dessutom är mycket anpassningsbar för olika storlekar av flaskor med mera.

Ford Focus är den bil som ger mest premiumkänsla och har mest premiumteknik just nu, till ett mellanklasspris.

VIll du läsa ännu mer, och se listan på styrkor och svagheter, läs vidare här.

7 Körglädje
4 Design
8 Komfort
8 Teknik
9 Infotainment
7.2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.