Nybilstest: Kia Sorento – Fyrhjulsdriven familjebil

Testad: Kia Sorento – Fyrhjulsdriven prisvärd SUV

Kia Sorento är en lite större SUV som fungerar utmärkt som familjebil. Sorento är en praktisk och robust bil som tar dig och en hel del last dit du önskar. Kia Sorento är funktionellt inredd utan att bjuda på några extra designdetaljer men den är ändå trivsam att åka i.

Kia Sorento är en komfortabel bil att färdas i. Sätena är sköna, fjädringen är mjuk och det är faktiskt relativt tyst inne i kupén. Ja både denna biltyp och Kia har ju inte erbjudit jättetysta bilar historiskt men nu börjar även dessa bilar hamna i finrummet och då läggs betydligt mer vikt på god komfort.

En dieselmotor på 200 hk som gör 0-100 km/h på straxt under 10 sekunder borde kännas helt okej. Kia Sorento upplevs dock inte som jättepigg i alla situationer. Speciellt inte vid start från stillastående om motorn slagits av per automatik, var förutseende och vippa automatväxelspaken åt sidan till manuellt läge innan du kör in i rondellen och vippa tillbaka direkt när bilen börjar rulla så slipper du detta.

Teknik finns det gott om hos Kia Sorento. Bilens användarvänlighet är god och pekskärm likaså knappar och reglage fungerar utmärkt. Läs ännu mer om Kia Sorento hos BytaBil.

Kia Sorento 2015

3 Körglädje
5 Design
7 Komfort
7 Teknik
6 Infotainment
5.6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.