Test Nissan Juke

Nybilstester har testat Nissan Juke, en av dagens lite mer udda bilar.

Nissan har vågat lite mer avseende designen av Nissan Juke. Juke har en lite tuffare och coolare design, men sett framifrån så ser den ändå glad ut. Vissa tycker om designen medan andra inte alls gillar den. Detta är en bra och vågat drag av Nissan idag när de flesta bilar försöker se ut som varandra. Utbudet av bilar med egen karaktär är ganska litet. Nissan Juke är därför ett välkommet tillskott.

Utöver design så får du en högre sittposition i Nissan Juke vilket många uppskattar. Bilen som provkördes var Nismo versionen vilket innebär att den har 200 hk, stenhård fjädring, kraftigt skålade stolar och en rad designdetaljer. Körmässigt så går denna bil väldigt bra men är inte riktigt så sportig som man skulle kunne tro. Bilens kraft är jämt fördelat över varvtalen så man fattar inte riktigt att den faktiskt är väldigt snabb.

Bakåtsikten är en av bilens svagheter då denna är väldigt begränsad, en backkamera finns och är ett uppskattat tillbehör till denna bil. Baksätet är också en av bilens svagheter då det är ganska trångt där bak. Dörröppningen till baksätet är väldigt smal nedtill på grund av hjulhuset. Detta är absolut ingen bil att ha småbarn i baksätet. Den smala dörröppningen i kombination men att bilen är hög gör det mycket svårt för små barn att ta sig in och ut ur bilen. Men denna bil är förstås inte tänkt som familjebil. Lastutrymmet är trots bilens storlek ändå ganska bra. Dessutom finns utrymme under lastgolvet.

Nissan erbjuder Juke med en rad av de nya tekniska detaljerna som finns och därmed så känns bilen modern och fräsch. Dessutom finns den med fyrhjulsdrift vilket inte är så vanligt i småbilar. Rostskyddet för Juke är inte bra, extrabehandling rekommenderas.

Testsummering: Nissan Juke är en tuff och modern bil, där man sitter lite högre.

Omdöme: (OBS! gäller 200 hk Nismo versionen med stark motor och hård fjädring)

Körupplevelse: 5
Utrustning: 5
Komfort: 2
Interiör: 3
Bra köp: 3

Vill du läsa mer? Läs också om Nissan Juke på bytabil.net

/Joakim för Nybilstester.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.