Nybilstest: Kia Rio 1,25 bensin

Test av Kia Rio 2017 – Prisvärd liten bensinbil

Mer prisvärd än Kia Rio kan det nästan inte bli. Rio är inte en jätteliten bil utan faktiskt mer rymlig än man kan tro. Har du inte behov av en riktig kombi så kan Kia Rio vara en bra bil för dig som vill få mycket bil för pengarna. Närmast kan man likna bilen till Golfklassen vilket innebär att den är lite lagom stor.

Instrumenteringen hos Kias bilar är föredömlig och Kia Rio är inget undantag. Rio är på gränsen för småbarnsfamiljer men lyckas ni trycka in er med vagnen i bakluckan och en plats för barnstolen ni är nöjda med så kan Rio funka även för er.

Så vad gör Kia Rio så prisvärd? Det går absolut att köpa billigare bil än Kia Rio men frågan är om du får lika stor bil med lika mycket utrustning? Kia Rio Advance Plus kommer med klimatanläggning och GPS navigation som styrs via en stor praktisk pekskärm. Dessutom får du backkamera inklusive parkeringssensorer bak. Stereon har bluetoothstreaming och stödjer apple och andriod. Kia Rio har till och med autobroms.

Klarar du dig men manuell AC, utan backkamera och pekskärm så dra bort 10 000 kronor och nöj dig med Advance istället för Advance plus som kostar ca: 145 000 kronor (Kia Rio 1,25)

Så vad är haken? Jo 1,25 motorn har ingen turbo och endast 84 hästkrafter. Detta innebär att bilen är allt ifrån pigg och omkörningar på landsväg görs endast undantagsvis. Nu finns det också en motor på 100 hk, samt automat finns i modellprogrammet.

Vill du läsa mer så finns en längre artikel om Kia Rio här

Kia Rio 1,25 84 hk

1 Körglädje
5 Design
6 Komfort
7 Teknik
10 Instrumentering
5.8

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.