Test av Volkswagen ID BUZZ

Nybilstestad VW ID BUZZ

Volkswagen ID BUZZ är en flört med VW historia, och inte vilken historia som helst utan den klassiska folkabussen. Den runda lilla minibussen som körde hela alla hippisar världen runt. I alla fall är det den bilden man ofta ser så här i efterhand. ID BUSS har inte speciellt mycket kvar från den historiska bilen och det är bara frontpartiet som påminner om gamla folkabussen, men det fråntar inte på något sätt att detta även idag är en fantastiskt bra och praktisk bil. Dagens Folkabuss heter alltså ID BUZZ och är helt eldriven. Dagnes Folkabuss hater ID BUZZ och är helt eldriven.. Du kan välja den i tvåfärgad lackering och vips så har bilen återfått ytterligare lite av den historiska charmen.

ID BUZZ är en betydligt större och rymligare bil i hantverkarklassen. Ja, detta är en riktigt praktisk bil på många sätt. Bilen är hög och ryms inte i små gamla 50-talsgarage. Det går också att få bilen i version som skåpbil så som hantverkare och budfirmor vill ha dem. Då heter versionen ID BUZZ Cargo.

Körmässigt så är BUZZ inte så pigg direkt vid starten då detta är en stor och tung bil men när bilen väl börjat rulla så blir responsen betydligt piggare. Bilens styrka är som nämnt här ovan den praktiska funktionaliteten. Bilen är mycket rymlig på insidan och det finns mycket golvutrymme tillgängligt. ID BUZZ kan fås med två skjutdörrar på var sin sida som öppnas och stängs automatiskt. Det är mycket bekvämt att stiga i och ut ur bilen.

Hur är det då med sittplatser i bilen? Det ryms idag upp till 5 passagerare i bilen inklusive föraren. Just nu finns inte en sjusitsig version men det är faktiskt på gång. ID BUZZ kommer att komma i en förlängd version med plats för sju personer. Det innebär dock inte att dagens ID BUZZ har trångt passagerarutrymme och det hade nog gått att klämma in plats för sju i dagens version också, men sannolikt så planerar inte Volkswagen för några extra ihopklämda stolar för barn när den sjusitsiga varianten kommer. Givetvis finns all modern teknik och säkerhetsutrustning till denna bil.

Summerat är ID BUZZ är en otroligt bra och praktisk bil. Både för dig som privatperson och som arbetsbil (Cargoversionen). Vill du återuppleva lite av den klassiska charmen från folkabussen så köper du den i tvåförgan lackering, just nu finns den i gul, orange, ljusgrön, mörkblå i kombination med vit färg. Ja det finns även flera enfärgade versioner också men då känns det mer som en vanlig skåpbil med rundare front. Alltså, du oom köper en ID BUZZ måste välja någon av de tvåfärgade lackeringarna istället för den gråa som du ser på bilden i denna artikel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.