Test Nissan Qashqai 2014

Nybilstestad: Nissan Qashqai generation 2.

Nya legenden Nissan Qashqai II 2014 uppfyller förväntningarna!

Qashqais styrka är att man sitter högre än i en vanlig bil, du får bättre utsikt ut över trafiken framför. Du får också en mer upprätt och behaglig sittställning gentemot fotpedalerna. Det är dessutom lätt att kliva in och ut från bilen. Baksätespassagerarna har också bra med utrymme. Lastutrymmet är något begränsat.

Nissan Qashqai 2014 har en uppfräschad design och ny modern teknik. Nissan hänger med i teknikutvecklingen och bilen kan fås med det mesta inom modern bilutrustning idag. Vill du ha allt så får du dock vara beredd att betala en hel del extra. Men trots detta så står sig Nissan Qashqai bra gentemot andra bilmärken innehållandes samma tekniknivå.

1.2 liters bensinturbo motorn på 114 hk går bra i lägre hastigheter och passar för stadstrafik. För den som kör många mil finns även två dieselmotorer att välja på. Fyrhjulsdrift finns endast att få till den dyrare dieselmotorn. Dessutom finns en bensinturbo på 150 hk.

Prisvärdast är Nissan Qashqai 1.2 bensin Acenta för 190.000 kronor. I denna ingår bland annat automtisk klimatanläggning samt automatiska strålkastare. Största missen är att parkeringssensorer endast kan fås i ett säkerhetspaket för 10.000 kronor extra om man inte köper Tekn paketet.

Läs även Byta Bil Bloggens test av Nissan Qashqai!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.