Test Volvo V90 – Svensk familjebil

Test Volvo V90 – En bra familjebil

Är nya Volvo V90 den nya folkklassikern? Det är tveklöst att Volvo V90 kommer att bli en storsäljare men frågan är om den fortsätter att vara den stora folkklassikern alla vill ha? Volvos bilar blir allt dyrare likaså exklusivare, helt i den anda Volvo vill föra bilmärket. Detta innebär att kundkretsen också förändras. Volvo V90 är en gigantisk bil som får en att tänka på gamla amerikanare. Nya Volvo V90 är jättestor och rymlig vilket är dess styrka. Lastutrymmet är gigantiskt och komforten makalöst bra! Fjädringen är helt klart åt komforthållet så pass mycket att den kan upplevas gungig vid snabba rattutslag. Körmässigt är den riktigt trevlig och pigg men inte med lika sportig och hög respons som hos BMW:s bilar.

Tekniken är i topp men användarvänligheten har i vissa fall faktiskt blivit sämre i och med införandet av den stora pekskärmen. Att aktivera stolsvärmen kräver flera steg och att blicken flyttas från vägen till skärmen, inte riktigt Volvo. I övrigt kan man förvänta sig att Volvo V90 är en säker bil i toppklass med Volvos ingenjörer och erfarenheter bakom.

Bowers and Wilkins stereon är ett av de bästa bilstereosystemen som finns på marknaden idag.

Volvo har gått igenom en rejäl förändring avseende det mesta och det känns inte som att det finns mycket kvar av det gamla Svenska Volvohemmet, i många fall bättre. I slutändan är det du som kund som avgör, läs ett mer utförligt test av nya Volvo V90 här

Nya Volvo V90 D5 AWD

5 Körglädje
5 Design
10 Komfort
10 Teknik
9 Infotainment
7.8

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.