Nytt billån till bilköpet

Jämföra billån kan bli lönsamt

Så du är på väg att köpa en ny eller begagnad bil? Nya och bättre begagnade bilar har de flesta inte pengar till på banken. Det är då som billån blir aktuellt. När du letar billån så kan det vara värt att jämföra flera olika banker och finansieringstjänster. Alla bilhandlare erbjuder lån till bilköpet och i många fall är dessa faktiskt bra. Framför allt är det bekvämt att låna till bilen hos samma handlare som bilen köps från. Bilhandlarna kräver dock ofta en kontantinsats på 20% av vad bilen kostar. De är då som det kan bli svårare att genomföra bilköpet. Då kan privatlån istället vara ett alternativ där du kan finansiera 100% av bilköpet. Fast det finns ju faktiskt en anledning till att handlarna kräver ca: 20% i kontantinsats. Det är för att täcka risken ifall du behöver sälja bilen och inte får ut motsvarande kvarvarande lån för bilen. Så vi rekommenderar därmed att du alltid betalar en del av bilen med egna sparade pengar och kombinerar detta med ett lån för resten av bilen.

Det finns banker som erbjuder billån på nätet som alternativ till vad bilhandlarna erbjuder. Det finns till och med specialsidor på nätet som informerar om hur du kan jämföra billån till bilköpet. Ju mer tid du lägger på bilköpet och finansieringen för detta ju mindre risk har du och lägre kostnader får du per månad under lånetiden.

Det är inte bara finansieringen du ska tänka på när du köper bil. Kolla även upp bilpriserna inför bilköpet. Speciellt när du köper begagnad bil är det viktigt att du läser på innan köpet. Det finns flera webbsidor på nätet där det säljs begagnade bilar. Speciellt de sidor som bytabil.com och bilweb som handlarna använder är bra för att få vägledning till vad den begagnade bilen ska kosta. Detta minskar risken för att du ska betala för mycket för bilen. Tänk också på driftkostnader som bränsleförbrukning med mera när du ska köpa bil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.