Volvo V70 – Nya motorerna kan beställas

Volvo V70 II Sveriges mest sålda bilmodell, nya motorer på ingång.

Om Volvo V70

Det finns en anledning till att Volvo V70 är en så populär bilmodell. Den är rymlig, bekväm, lastar bra och bilens funktioner är väldigt genomtänkta. Utöver detta är Volvo V70 väl anpassad till vårt nordiska klimat. Det är dessa egenskaper som skapar svenskarnas ”vill ha känsla”.

Nyheterna för 2014 årsmodeller är bland annat att bilen får en helt digital förarpanel. Borta är de fysiska visarinstrumenten. Du kan välja mellan tre olika teman för visning, klassisk som de gamla bilarna, eco har hjälpmedel för ecodriving samt performance som visar hastigheten i siffror. Dessutom så kan mediasystemet köpas i en version som kan koppla upp sig på nätet för avancerade funktioner.

Motorerna

Hela Volvos motorprogram är på väg att bytas ut. Jag har testat den klassiska D3 motorn som är en femcylindrig dieselmotor, denna kommer dock snart att försvinna. D3 motorn går jättebra och passar Volvo V70 mycket bra, den är dock inte sportig. Sen har jag just testat den nya D4 motorn på 181 hästkrafter, fast i en Volvo V60. Den kan nu beställas till Volvo V70 också. Denna motor är fyrcylindrig, kraftfullare och bränslesnålare än de klassiska femcylindriga motorerna som är på väg att fasas ut. I Volvo V60 gav den nya D4 motorn bilen en sportig karaktär, Volvo V70 är dock en annan större biltyp. Men den nya D4 motorn kommer ändå garanterat även ge Volvo V70 en bra karaktär. Nya D4 motorn är fantastiskt bra då den både är kraftfullare och bränslesnålare än tidigare D4 motor. Den är dessutom mycket tystare än de tidigare dieselmotorerna. Är du på väg att köpa en Volvo V70, kolla upp vilka motorer som är nya.

Klicka här för att läsa mer om: Volvo V70 D3 2014 på Bytabilbloggen
Klicka här för att läsa mer om: Volvo V70 D3 2014, tidigare publicerat här på Nybilstester.
Klicka här för att läsa mer om: Volvo V70 2.0F 2009 på Bytabilbloggen

/Joakim för Nybilstester.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.