Nybilstestad Volkswagen Tiguan

Tas av Volkswagen Tiguan – Bättre än så här blir det nästan inte!

Nya Volkswagen Tiguan är ett riktigt lyft. Tiguan är nu inte en liten bil kan man säga då den upplevs rymlig för samtliga pasagerare i kombination med ett bra lastutrymme. Bilen är lättanvänd avseende de tekniska bitarna vilket är en av Volkswagens större styrkor. Volkswagen Tiguan är trevlig att köra och åka i. Tiguan har den senaste säkerhetstekniken inklusive att bilen ringer upp larmtjänst automatiskt vid olycka.

Körmässigt går bilen bra på vägen men är inte en sportbil, om någon nu har fått för sig att tro detta. Då Tiguan har blivit en ganska stor bil så bår den bra med en lite större motor. Bränslesnålast kommer denna bil aldrig bli då en stor och tyngre bil aldrig kan konkurrera med småbilar avseende förbrukning. Under 0,7 liter milen (190 hk diesel) låg testförbrukningen på vilket står sig okej mot konkurrerande bilmodeller i samma klass, speciellt äldre.

Volkswagens bilar kan ibland upplevas något tråkiga designmässigt men Tiguan känns ändå helt okej och trivsam, kanske är Tiguan den bästa bilen från Volkswagen just nu? Några större svagheter har vi inte kunnat hitta hos Tiguan och sannolikt blir du nöjd om du köper den. Vill du veta lite mer om denna bil, läs även biltestet här

5 Körglädje
7 Design
7 Komfort
10 Teknik
9 Infotainment
7.6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.