Test av Volvo XC90 T6 – Bästa stads-suven just nu?

Test Volvo XC90

Nya Volvo XC90 har nu funnits ett tag på marknaden och den har blivit en succé! Volvo tillverkar så många XC90 som de hinner med och många står på kö för att få sin nya bil. Detta trots att Volvo XC90 inte är en billig bil, tvärtom så är den att klassa som dyr. De som köper denna bil får dock en bra bil för pengarna.

Då XC90  är en stor bil så är det dieselversionen som passar bäst, eller varför inte T8 hybridbilen för dig som vill kosta på att både vara miljömedveten och åka stort. Volvos stora kännetecken är säkerhet och även om många flera också erbjuder säkra bilar så känns det tryggt att veta att Volvo driver mycket forskning kring detta och givetvis om säkerhetsbrister skulle framkomma så skulle en skandal snabbt bli ett faktum vilket skulle skada varumärket så räkna med att Volvo gör allt för att ligga i framkant på säkerhetsområdet.

Volvo XC90 gör ingen besviken. Den är stor och rymlig, alla sitter bra i bilen. Barnen älskar den så de sitter högt och har bra utsikt ut ur bilen. Förarplatsen är i toppklass och reglage finns där man vill ha dem. En stor nyhet är att Volvo XC90 har fått en pekskärm i mittkonsollen. Detta är ett riktigt lyft avseende användarvänlighet jämte tidigare. Då bilen har så mycket med information och inställningar så blir det mycket att hantera vilket Volvo har hanterat bra. Skärmen har bra respons och backkameran har bra bildkvalité samt enorm vidvinkel. Styrkan hos Volvo XC90 är att den är stor och rymligt, men i stadsmiljö kan detta istället bli en belastning då den kräver mycket med plats vid parkering och i andra trånga situationer. T6 motor är riktigt pigg men drar en del bränsle. Volvo har sedan länge varit ledande i att alla funktioner samverkar med varandra i bilen och nya Volvo XC90 är inget undantag, allt är genomtänkt programmerat.

Luftfjädringen ger en enormt hög komfort men kostar 22 000 kronor extra. Stereon Sensus Connect för 30 000 kronor extra är väldigt bra, men för dig som får ångest över prislappen så kan jag trösta med att Volvos standardstereo brukar vara mycket bra och bättre än genomsnittet på marknaden avseende vad som monteras som standard.

Ja, visst är nya Volvo XC90 en härlig bil för den som har råd, och för dig som vill läsa ännu mer så kan du läsa mer om XC90 här.

7 Körglädje
6 Design
10 Komfort
10 Teknik
10 Infotainment
8.6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.