Nybilstestad: Mercedes C63s – Muskler utan dess like!

Test av Mercedes C63s – 510 hästkrafter!

Mercedes C63s är ingen dålig leksak minsann! Här är det bakhjulsdrift och bra med kraft i motorn som är en V8:a på 510 hästkrafter. Vid fullt gaspådrag så känns det att man trycks bakåt mot stolen. Då bilen är bakhjulsdriven så kan det ibland vara svårt att få ner alla hästkrafterna i backen och hjulen kan släppa lite. Helhetsmässigt så går Mercedes C63s som en dröm på vägen. Denna bil är nästan för kraftfull för att köras i normal trafik. Ligger du i 80 på en 90 väg och kör om bilen framför så behöver du knappt nudda gaspedalen innan du kör i över 130 km/h. Mycket lätt att bli av med körkortet med denna bil alltså. Mercedes C63s AMG är en snygg bil som man åker mycket komfortabelt i, möjligen kan man tycka att fjädringen är något hård även när bilen är satt i komfortläge.

Mercedes C63s är en bil för fartfyllda livsnjutare som har det starka psyket att köra lagligt minst 95% av tiden trots att bilen skriker allt annat. I annat fall kommer denna bil garanterat beröva dig körkortet.

Det är sedvanlig lyx som man kan förvänta sig från av Mercedes förutom att denna bil kan fås med lite mera blanka blingbling paneler som får en att tänka på amerikanska hiphopare, som troligtvis också är en av kundgrupperna man riktar in sig på.

Summerat så är detta en fantastisk bil som erbjuder enorm motorstyrka till ett pris runt miljonen. Läs mer detaljerat om Mercedes C63s här

 

Test Mercedes C63s

10 Körglädje
9 Design
8 Komfort
10 Teknik
7 Infotainment
8.8

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.