Nybilstest: Volkswagen T-Roc – En liten poppis-SUV

Nybilstestad: Volkswagen T-Roc – Liten och praktisk!

Volkswagen Troc är en modebil från VW som ska möta marknadens efterfrågan. Denna bil ser större ut än vad den är, och upplevs större än vad den är. Men så är den ju ganska stor trots allt, för en småbil. Volkwagen T-Roc är ännu en optimerad bil från Volkswagen!

T-Roc är lite bekvämare att stiga in i och har en generös takhöjd. På så sätt upplevs bilen bekväm och rymlig. Måtten är som vanligt hos Volkswagen optimerade in i minsta detalj, här är verkligen Volkswagen duktiga! Möjligen kan man ge kritik för att bilen nästan är för stor, sett till att vara den minsta SUV:en i VW:s bilprogram just nu. Prismässigt är bilen inte den billigaste på marknaden men står sig bra gentemot övriga bilar och med tanka på hur välplanerad bilen är.

Instrumenteringen är bra och lätt att ta till sig. Stereon från Beats är inte något man ska vänta sig allt för mycket från, i alla fall inte om du vill ha det lilla extra ljudmässigt.

Volkswagen T-Roc är något hårdare i fjädringen cilket tyska bilar brukar vara, körkänslan därmed är utmärkt. I hastigheter över de tillåtna i Sverige kan bilen bli lite nervös i väghållningen och då märks det att den är något mindre. Körmässigt går VW Troc med 190 hk motor bra och omkörningar urmärkt.

Summerat så är Volkswagen T-Roc en mycket bra och attraktiv bil! Läs en längre biltest om bilen här.

VW T-Rock 190hk

7 Att köra
4 Design
6 Komfort
8 Teknik
9 Instrumentering
6.8

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.