Test: Skoda Rapid

Test Skoda Rapid

Nybilstesters test av Skoda Rapid 1,2 Tsi 105 hk.

Skodas lilla 1,2 liters motor på 105 hk har redan blivit en klassiker. Alla skriver gott om denna lilla motor som upplevs starkare än man tror den ska vara.

Skoda Rapid är en av de mest prisvärda bilarna från Skoda. Den är inte stor samtidigt som den inte är för liten, lagom helt enkelt.  För ca: 180.000 kronor får man den mycket välutrustad med klimatanläggning och GPS navigering. Bilen upplevs komfortabel och hyfsat tyst för denna bilklass även om den inte är i samma nivå som premiumbilarna.

Några svagheter i Skoda Rapid finns dock. Touchskärmen/mediasystemet är lite svårnavigerat, ljudet i stereon är okej med brister, lyssning på låg volym fungerar hyfsat. Lastutrymmet har en djup lastgrop samt att stötfångaren går ut en bit framför lastutrymmet och gör att man lätt smutsar ner sig om man behöver böja sig fram och in mot lastutrymmet. Halvljusautomatik saknas och fönsterhissarnas knapp måste hållas i hela tiden när fönstren ska hissas upp.

Trots lite brister och budgetanpassningar så är ändå Skoda Rapid ett av de mest prisvärda bilköpen idag. Kan du dessutom avvara de väldigt prisvärda paketen innehållandes: klimatanläggning, GPS navigering och lite till så hamnar prislappen närmare 150.000 kronor.

Bedömning:

  1. Körupplevelse: 3
  2. Utrustning: 4
  3. Komfort: 3
  4. Interiör: 3
  5. Bra köp: 5

Läs hela testet av Skoda Rapid här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.