Nybilstest: Skoda Fabia 2015 TSI – Billig och bra bil!

Test av Skoda Fabia TSI 90 hk 2015

Skoda Fabia är en lite mindre bil som fortfarande har en hel del praktiska egenskaper. Skoda Fabia är relativt billig att köpa och har ändå ett bra andrahandsvärde. Detta gör att mellanskillnaden sett i pengar från nybilsköp till försäljning är liten för bilvärlden. Skoda Fabia är därmed ett av de mest ekonomiska bilköpen man kan göra.

Bilens bensinturbomotor på 90 hästkrafter är naturligtvis inte en muskelmaskin. Skoda Fabia 90 hk är ändå pigg i låga hastigheter och sen får man därefter acceptera bilens begränsningar, belöningen brukar dock komma senare istället i form av låg bensinräkning.

Skoda Fabia 2015 är en komfortabel bil med viss begränsning avseende benutrymme i baksätet. Bullernivån i bilen är dock en av svagheterna, små billiga bilar är ofta lite mer bullriga. Köp till mittarmstöd, eller välj paketet där detta ingår så får du en ännu mer komfortabel bil.

Bilens design exteriört är inte speciellt märkvärdig. På insidan är det också ganska avskalat. Skoda Fabia huvudvikt ligger i att vara praktisk och prisvärd vilket sen synnerligen också är. Lastutrymmet rymmer en hel del, räcker inte det så kan även Skoda Fabia fås som minikombi också. Skoda är dessutom föredömligt generösa avseende smarta detaljer, en hållare för matkassen följer med som kan monteras i lastutrymmet där det också finns några rejäla krokar på sidorna där man kan hänga fast påsar och dylikt.

SKoda Fabia har autobroms som standard. Den har ett enkelt och bra infotainmentsystem där ljudet dock är något sämre än genomsnittet.

Skoda Fabia är en bil för dig som prioriterar bilens bruksvärde i första hand. Det är inte lyx och exklusivitet, det är bara billigt utan att pruta för mycket på komfortdetaljerna. Hos Skoda finns det pengar att spara! Läs ännu mer om Skoda Fabia här.

Skoda Fabia TSI 90 hk

4 Körglädje
2 Design
6 Komfort
5 Teknik
5 Infotainment
4.4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.