Nybilstestad BMW 430i Cabriolet – Sommarbil 2021

Nybilstester har testat sommarbilen BMW 430i cab

BMW 430i är i och för sig inte enbart en sommarbil men för en cabriolet är det ändå sommaren som kommer i fokus. Det är också bakkhjulsdrift som alla versioner förutom för M440i som har fyrhjulsdrift. BMW 430i är inte vilken cab som helst utan en avde lite mer rymliga varianterna. Det finns plats för 4 personer. Med en fantastisk väghållning så ger BMW 4-serie cabriolet dig inget annat än en riktig sommarnjutning när den är som bäst!

Ja, körkänslan är i topp som alltid hos BMW. En cabriolet kräver dock inte hästkrafter för att göra rätt för sig, nä även den minsta motorn räcker gott för den gör ändå 0-100 km/h på 8,2 sekunder och resterande modeller bättre än så. Det finns vindavvisare som har sin placering bakom ryggen till baksätet när den inte används. Men bästa är att ha denna på hela tiden och bara ta bort när det ska åka med någon i baksätet. Baksätet har plats för vuxna även om benutrymmet inte är fullt i topp så är det ändå hyfsat. Lastutrymmet är begränsat men ändå bättre än hos många andra cabbar. Man kan få lite bättre lasthöjd genom att fölla bort ett skydd i bagageluckans tak, då får du mer utrymme för last men kan inte fälla ner taket. Baksäten kan fällas för att ge lite mer lastutrymme. Summerat så är BMW 430i cab inte en jättepraktisk bil men som sagt bättre än många andra och BMW har gjort det bästa som kan göras.

Det finns varmluftutblås i nackstöden vilken minskar risk för nackspärr när vindarna susar genom bilen, bästa är ändå som sagt att ha vindavvisaren monterad men kombinationen med varmluft i nacken är givetvis suverän. Att köra cab i sverige hänger en stor del på att lära sig använda värme och hjälpmedel. När du lärt dig rikta in luftutblåsen mot kroppen, höja värmen, dra upp vindrutorna när hastigheten stiger och monterat vindavvisare backam framstolarna, ja då kan du njuta av att åka öppet nästan året runt, i alla fall när det är över 10 grader och bra väder. Så jo, denna bil går att nyttja mycket mer än vad många tror!

Komforten i framstolarna är mycket bra. Instrumenteringen är modern och har fokus på bilkörning i första hand, BMW tradition. Även om de klassiska klockorna är borta och förarskärmen är helt digital så är det visning av varvtal och hastighet som har första fokus. Sen kombineras detta givetvis utmärkt med GPS navigationen och resterande funktioner som får lagom utrymme.

Designen har klassiska cabrioletmått och drag vilket gör att BMW 4-serie cabriolet känns snygg och som en cab ska kännas. Här pratar vi sommarnjutning i klass! Prova att köra denna på en 5 mils lång landsväg med hastigheter mellan 50-90 km/h så kommer du förstå precis vad vi menar! Lägg också märke till den nya stora BMW grillen i fronten, första gångerna vi såg den kändes det lite konstigt, ovant och vräkigt. Nu efter ett tag så känns den faktiskt helt rätt.

Förut fanns den mindre 2-serie cabriolet som kunde varit ett alternativ. Vill du köpa en helt ny så är det bara 8-serie och Z4 som finns hos BMW utöver denna BMW 4-serie cab, alternativen är då mycket dyrare eller rymmer bara 2 så denna 4-serie är just nu den främsta om du vill ha plats för fler än två personer och inte lägga allt för mycket pengar på bilen, fast BMW 4-serie cabriolet är ju inte jättebillige denheller. Men så är det, det kostar och ibland är det värt det! BMW 4-serie ger dig ändå mycket cab för pengarna! Å taket kan fällas upp och ner när du kör i lägre hatigheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.