Hankook: ”Kör inte odubbade vinterdäck på sommaren!”

Bilnyhet: Hankook ”Vi stödjer Däckpiraterna för att bilägare inte ska köra odubbade vinterdäck på sommaren”

Nyhet: Hankook går ut med att de har stött aktivistgruppen kallad Däckpiraterna ”Kör inte med odubbade vinterdäck på sommaren, även om det är lagligt” Detta är Däckpiraternas huvudsakliga budskap. Det som Däckpiraterna har gjort är att nattetid byta däck på bilar som har odubbade vinterdäck monterade på bilarna. Detta utan bilägarnas vetskap. Anledning till att Däckpiraterna gjort detta är att de vill uppmärksamma att allt för många kör året runt med odubbade vinterdäck då detta är lagligt. Bilens egenskaper försämras dock markant när det är varmt ute och då får däcken mycket längre bromssträcka och sämre egenskaper för undanmanöver.

Det är även oekonomiskt att köra med odubbade vinterdäck på sommaren. Slitaget på däcken samt bränsleförbrukningen ökar och bilägaren förlorar pengar på detta.

Hankook som stött kampanjen vill ta sitt ansvar som däcktillverkare och ryta till för att uppmärksamma bilägare om de negativa effekterna av att köra dubbfria vinterdäck sommartid. Som däcktillverkare och utvecklare av alla typer av däck är det naturligtvis frustrerande att inte bilägarna väljer rätt däck för rätt typ av situation och säsong.

Hankooks slutliga mål är att påverka så att det blir lagförbud att köra med alla typer av vinterdäck under sommartid.

Hankook skickar nu ett skarpt budskap till alla sveriges bilägare ”Kör inte odubbade vinterdäck på sommaren, även om det är lagligt! Bromssträckan och bilens egenskaper vid undanmanöver försämras. Däcken slits snabbare och bränsleförbrukningen ökar. Det finns inget positivt för bilägaren att köra odubbade vinterdäck på sommaren”

Det slutliga målet är att få till en lagändring som förbjuder samtliga typer av vinterdäck att användas under sommartid.

Aktivistgruppen Däckpiraterna har under nattetid åkt runt och utan bilägarens budskap bytt däck på bilar som fortfarande kör med odubbade vinterdäck.

Hankook vill som däcktillverkare av däck både för sommar och vinter ta ansvar och upplysa bilägarna då det visat sig att hela 250 000 bilägare kör med odubbade vinterdäck på sommaren.

Detta inlägg är sponsrat (Däckpiraterna är en fiktiv grupp framtagen av Hankook tillsammans med en reklambyrå)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.