Test av Lexus CT200h

Nybilstester har testat Lexus CT200, en mindre bil i premiumklassen. Med ett utgångspris på 240 000 kronor så är Lexus CT200 ett intressant alternativ till många bilar, även i klassen under premium. Standard är nämligen hybriddrift, automatväxel, larm, radio och automatisk klimatanläggning. Med tanke till detta och miljön samt den låga bränsleförbrukningen så står sig denna bil mycket väl i basutförande. Som sig bör i premiumklassen kan sen CT200 utrustas med det mesta, men då kostar det på ganska bra.

Denna test av Lexus CT200 har resulterat i att det framkommit att bilens främsta styrka är komfort tillsammans med goda köregenskaper. CT200 är bekväm att sitta i och att köra. Det är tyst i kupén. Bilens fjädring är åt det sportiga hållet även om bilen inte är speciellt sportig för övrigt. Ta hellre 16” däck än 17” däck då de större däcken gör bilen lite väl stötig. Hybridmotorn är bra med att ganska bra grunddrag, bilen upplevs dock inte som sportig att köra. Automatväxellådan går mjukt och fint fast rusar kortvarigt snabbt upp i varv vid kraftigare gaspådrag.

Visst är det en hel del premium över Lexus CT200, speciellt i extrautrustat utförande. Avancerad multimediateknik dock inte fullt användarvänlig.

För mer info om utrymmen, styrkor svagheter med mera, läs det hela testet av Lexus CT200 här.

Test Lexus CT200h

6 Körglädje
5 Design
7 Komfort
10 Teknik
8 Infotainment
7.2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.