Nybilstest: Suzuki Ignis – Supersnål minilastare!

Testad: Suzuki Ignis 4×4

Denna gång har vi testat Suzuki Ignis, vilken speciell bil! Denna bil har lika många styrkor som svagheter och kan bli ett riktigt bra köp för dig som vill ha en liten och snål bensinbil. Små fyrhjulsdrivna bilar finns det inte gott om och det är här som Suzuki hittar sin styrka och kundkrets. Det som Suzuki Ignis är ensam om att erbjuda är fyrhjulsdrift, praktiskt nyttjande i minimått tillsammans med en bränsleförbrukning på ca: 0,5 liter per mil. Vi har stämt av förbrukningen vid flera tillfällen och kört under väldigt blandade förhållanden, inte minst under en hel del motorvägskörning.

Det som gör bilen praktisk är att den är hög och har en rak baklucka och givetvis kan baksätena fällas. Där det brister är i teknikdelen. Hela pekskärmen upplevs seg och GPS navigationen är krånglig. Stereon är ljudmässigt inte i topp. Vår rekommendation är att försök klara dig men manuell luftkonditionering och köp bilen i sitt billigaste utförande, det är inte så ofta vi rekommenderar detta men nu gör vi det. På detta sätt får du en riktigt billig och bränslesnål bil som lastar mer än man tror. Ja, det är fortfarande en liten bil förstås med de begränsningar som det innebär.

Körmässigt så är motorn inte speciellt rolig och fjädringen stötig. Ergonomin i stolarna har lite mer att önska men bilen är relativt tyst inne i kupén. Läs mer om Suzuki Ignis här

Suzuki Ignis 4x4

1 Körglädje
4 Design
2 Komfort
3 Teknik
2 Infotainment
2.4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.