Nybilstest: Toyota Aygo – Billig, bränslesnål bil

Testad: Toyota Aygo X-wave

Billigt och bränslesnålt är vad Toyota Aygo symboliserar. Klarar du dig med ett lastutrymme som bara rymmer några få matkassar så kan Toyota Aygo vara en bil för dig. Denna bil har en förarkomfort i nivå med fullstora bilar då framstolarna är rymliga och bekväma. En lite högre placering av stolarna ger en bra sittställning och ett bekvämt insteg till bilen. När du väl stannar till på bensinmacken så kommer du att skratta högljutt av glädje när du inser hur lite bränsle denna bil förbrukar.

Den lilla trecylindriga 1-liters bensinmotorn i Toyota Aygo erbjuder inte några jätteprestanda, det är till att jobba med växlarna rejält. 0-100 km/h går på ca: 14 sekunder men när du lär dig motorn och varvtalen där styrkan finns så känns denna bil faktiskt piggare än vad den är. Motorn drar bra från stillastående och detta är en extremt smidig bil i stadstrafiken. Förare av stora SUV:ar har bara ett svar när de inser hur hopplöst osmidiga de själva är, och det är långfingret!

Väghållningen i skarpa kurvor känns inte riktigt i topp, speciellt för en sådan liten bil som Toyota Aygo. Bullernivån i bilen är också högre än genomsnittsbilen.

Lastutrymmet i Toyota Aygo är minimalt men tänk på att baksätena kan fällas och då ökas lastutrymmet rejält. I annat fall får två personer plats i baksätet som inte skämmer bort passagerarna med stort benutrymme.

Toyota Aygo är en liten, trevlig och prisvärd bil för dig som huvudsakligen söker billig och smidig transport. Toyota Aygp är en komfortabel bil och bortsett från vägbullret så är Toyota Aygo faktiskt bättre för långfärder än man kan tro, men allra bäst gör den sig i stadstrafiken. För 138 000 kronor får du en Toyota Aygo näst intill maxutrustad. Du får en 5 dörrars Toyota Aygo med 7″ pekskärm, backkamera, nyckellöst system, klimatanläggning och mycket mer. Vad du inte får är backradar för detta finns inte till nya Toyota Aygo.

Vill du veta vad den billigaste versionen av Toyota Aygo kostar, eller vill du veta ännu mer om nya Toyota Aygo? Läs en längre biltest av Toyota Aygo här.

2 Körglädje
4 Design
5 Komfort
6 Teknik
8 Infotainment
5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.