Nybilstest: Renault Clio RS 220 – Buskul bil från Renault!

Biltest: Renault Clio RS 220 Sport

Letar du efter en buskul bil? Renault Clio RS är ett hett alternativ för dig! Stenhård fjädring med sportchassi och Clio RS går supertight i kurvorna! Gillar du köra tight och klistrat på vägen så är verkligen Renault Clio RS ett bra val. Clio RS har också ett maffigt ljud från avgassystemet. Komforten är det värre med då du studsar fram på vägen när det kommer till ojämnheter, men så är denna typ av bilar helt enkelt annars så är det inte sport! Automatväxellådan är toppen och reagerar bra, lägg i sportläget så hänger varvalen kvar längre på höga varvtal och så surrar bilen ännu mer vilket du som köper denna bil säkert gillar.

Renault Clio RS är faktiskt ändå inte bara en busigt kul bil att köra, den är ju faktiskt lite praktisk också. Visst, CLio är en liten bil men den har bakdörrar och en relativt rak baklucka. Alltså så kommer passagerare lätt in och ut ur bilen och fälls baksätet så kan man last en hel del också.

Instrumenteringen är modern avseende mediasystemet och GPS navigationen. Förarinstrumenteringen har visning med siffror men resten är ganska basic sett för idag, alla funktioner och färddata finns ändå tillgängliga. Stereon har inget vidare ljud vilket är en av bilens svagheter.

Bullernivån är relativt hög inne i bilen, speciellt på motorvägen. Sportiga däck och fjädring bidrar till detta.

Summerat: Renault Clio RS är en riktigt rolig bil att köra, ju kurvigare väg desto bättre. Den är även praktisk för sin storlek, ja gillar du hård fjädring och sportig karaktär så köp!

Renault Clio RS 220

10 Att köra
6 Design
1 Komfort
7 Teknik
7 Instrumentering
6.2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.