Test: Nissan X-trail Tekna – Bra SUV och familjebil i samma bil

Test av Nissan X-trail 1,6 dCi, en stor och rymlig SUV för familj och vintervägar

Nissan Xtrail är en SUV, stadsjeep eller vad man nu vill kalla den. Det är i alla fall en bil med fyrhjulsdrift och hög markfrigång. Även om Nissan är bra på drivlinor för fyrhjulsdrivna bilar så känns det inte riktigt som nya Nissan X-trail är gjord för de tuffaste offroadvägarna. De flesta i Sverige klarar sig dock med en bil som tar sig fram i snö och på lite gropigare och ojämna grusvägar, och det gör Nissan X-trail. De flesta kommer alltså klara sig med denna bil.

Nissan X-trail är en SUV i det lite större segmentet, den är rymlig i både fram och baksäte samtidigt som den har ett ganska bra lastutrymme. Detaljkvalitén är inte riktigt i premiumklass men å andra sidan så är bilen prisvärd och har tillgång till mycket med modern teknik.

För närvarande erbjuds Nissan X-trail enbart med ett motoralternativ, vilket är 1,6 liters diesel med turbo på 130 hk. Denna motor gör inte nya Nissan X-trail till en sportbil vilket den ändå inte är, men motorn passar bilen bra i övrigt. Den som vill ha en sportbil lär ändå inte vara spekulant på Nissan X-trail. Motorn tillhör en nyare motorgeneration och som är samma som i flertalet av Renaults bilar. Motorn har kamkedja.

Nissan X-trail har en fjädring som är lite mjukare vilket ökar komforten och då bilen ändå inte ska köras tight i kurvorna så känns detta som en bra kompromiss. X-trail kan fås som 7-sitsig samt med panoramaglastak som är öppningsbart. Prisbilden börjar kring 240 000 kronor men med rätt utrustning så hamnar de flesta troligen närmare 300 000 kronor.

Nissan X-trail är för dig som vill ha en arbetshäst till familjen, läs mer om Nissan X-trail här.

3 Körglädje
5 Design
7 Komfort
7 Teknik
9 Infotainment
6.2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.