Nybilstest Kia Sportage 2014

Nybilstester har provkört nya Kia Sportage årsmodell 2014. Bilen har fått en ansiktslyftning och lite nya funktioner. Det främsta nyheten är bättre ljudisolering.

Kia Sportage är en populär stads-SUV. Det bästa med Sportage är att den har alla kriterier som krävs för en SUV. Bilen har en hög markfri gång och du sitter högt i bilen med gos utsikt över trafiken. Bilen upplevs som stor och rymlig. Lastutrymmet räcker för de flesta inklusive barnfamiljer.

Kia Sportage blir, trots sitt namn aldrig sportig. Fjädringen är mjuk och motor tillsammans med automatisk växellåda känns lite seg att köra trots att testad bil hade en 2 litersdiesel på 184 hästkrafter. Detta är dock inte alls dåligt utan tvärtom, en SUV ska inte vara sportig. Den ska vara kraftfull och klara hinder. Den mjukare fjädringen gör att bilen kan köras bättre på ojämn väg och automatväxellådan matchar denna stil och ger bilen en komfortabel körning. Ska du inte dra tunga släp så kan du med fördel spara pengar genom att välja någon av de mindre och billigare motorerna.

Kia Sportage har en design som är väldigt attraktiv. Bilen står högt på mångas önskelistor och med 7 års nybilsgaranti så ger det bra med värde både för nybilsköpare och begagnatköpare. Kia Sportage är eftertraktad på begagnatmarknaden.

För den som bara är ute efter SUV känslan så räcker det med att välja 2wd (framhjulsdrift). Då får du hela SUV upplevelsen till en låg kostnad. Behöver du god framkomlighet på vintern och åker många mil per år så är 4×4 (fyrhjulsdrift) det rätta valet, bilen blir då tyvärr avsevärt dyrare.

Vill du läsa mer: Läs en längre test av Kia Sportage här. Vill du ha alla tekniska fakta om bilen, tryck här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.