Biltest: Mercedes SLC300

Nybilstestad Mercedes SLC 300 Roadster

Sommar i Sverige innebär möjlighet till att åka med nedcabbat tak för den som har en cabriolet. Denna test av Mercedes SLC300 visar att detta verkligen är en bil för Sverige. Mercedes gör utmärkta bilar vilket givetvis stämmer in även på SLC300. Mercedes SLC 300 är toppen att köra på Svenska vägar, speciellt de mindra landsvägarna. Körkänslan är i topp likaså motorprestandan.

Det som gör denna bil unik är framför allt at den fungerar så bra i nordiskt klimat. Först riktar du utblås mot händer och kropp där du arbetar med varmluftreglagen. Sen finns det separata utblås i nacken som kan ställas i några olika hastigheter. Har då fått koll på detta så kan du köra Mercedes SLC300 med nedfällt tak i grader ända nedåt +10 och fortfarande njuta av resan, allt hänger på hur känslig du är och hur du föredrar att färdas. Bättre än så här blir det knappast för dig som vill åka cabriolet.

Mercedes nyttjar också maximalt lastutrymmet genom att smart ha ett skydd som kan fällas upp för att lasta mer när taket är uppe, i detta fall kan taket inte fällas ner. Är skyddet i bilens lastutrymme nedfällt blir lastutrymmet mindre men då kan bilens tak fällas ned. Denna funktion tillsammans med utblåseni nacken visar att Mercedes är premium och kan erbjuda lite mer och bättre lösningar än de flesta andra utöver att bara jämföra motorprestanda. Du kan läsa ännu mer om Mercedes SLC300 här

Mercedes SLC300

9 Körglädje
9 Design
8 Komfort
9 Teknik
4 Infotainment
7.8

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.