Nybilstestad: BMW 228i cabriolet – 2-serie

Test BMW 228i cab – 2-serie

BMW erbjuder mest körglädje av alla bilmärken, i alla fall av alla storsäljande bilmärken. BMW 228i är inget undantag då denna bil erbjuder körglädje i toppklass. BMW 228i är en liten bil med en motor på 245 hästkrafter som tillsammans med väl avstämt sportchassi blir en lyckad kombination för körglada förare. Men en 2-serie cab kanske inte alltid ska köras sportigt, nej med taket nedfällt trivs den bäst att köras avslappnat på en landsväg.

Det är bra drag i bilen från stillastående och vidare upp till motorvägsfart och lite till däröver. Taket i cabrioletversionen kan fällas upp och ner i hastigheter upp till 30 km/h, trevligt för dig som vill göra det vid ett rödljus och kan även börja rulla framåt även om det slår över till grönt tills takt är fällt, vilket går relativt snabbt.

Komforten i förarplatsen är god, i baksätet är det inte lika bra. Benutrymmet kan bli helt obefintligt och framförvarande stolar dras bak för mycket. Dessutom finns det bara plats för två passagerare bak. I cabversionen funkar det bäst om man har vinskyddet monterat bakom framstolarna, vilket gör att baksätet inte kan användas alls. I nedcabbat läge drar mycket för baksätespassagerarna och det bör vara riktigt varmt för att det ska funka, och en relativt kort resa. Bilen upplevs inte speciellt mer bullrig i cabversion än normal, detta är dock inte den tystaste bilen på marknaden utan mer genomsnittlig.

Instrumenteringen är enkel och avskalad i BMW anda, dock snygg och stilren. Den stora mediaskärmen i mitten ger ett bra tillskott för bilen men användarvänligheten är inte i topp. Speciellt inte avseende olika inställningar. De vardagliga funktionerna funkar dock utmärkt när du väl lärt dig snabbvalen.

BMW 228i är en trevlig liten bil som är riktigt rolig att köra, cabversionen är en av de snyggaste cabbarna som kan köpas idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.