Test Nissan Note 2014

Nybilstester.se har testat nya Nissan Note 2014. Nissan har just släppt en ny version av Note. Den största skillnaden på utsidan är att baklysena inte längre går upp mot taket som i tidigare modell.

Nissan Notes styrka är att det är en liten bil som ändå är rymlig för fyra personer. Fem personer får plats i bilen men det kan bli lite trångt i baksätet om det är tre vuxna där. Benutrymmet däremot är väldigt rymligt även i baksätet. Denna rymlighet sker på viss bekostnad av lastutrymmet som är begränsat. Köper du en Nissan Note med justerbart baksäte så kan baksätet skjutas fram och tillbaka för prioritering mellan passagerarutrymma och lastutrymme.

I förarplatsen sitter man bra, du kan få bilen med extra armstöd. Förarsätet är också lite högre än i många småbilar, detta är en egenskap som gör att det är lättare att kliva in och ut ur bilen. Tidigare har kundgruppen äldre bilköpare lockats för dessa egenskaper. Nissan vill nu med denna version locka även yngre förare till bilen varav vissa designdetaljer gjorts mer moderiktigare än tidigare. Men det är ändå en högre sittposition och bra benutrymme i baksätet som är Nissan Notes största värden.

Att köra Nissan Note är ingen jätteupplevelse. Motorn går tryggt och fint oavsett om du väljer bensinmotor eller dieselmotor. Man har inte gett motorerna till nya Nissan Note några sportiga egenskaper, och varför ska man göra det egentligen?

Nya Nissan Note kan fås med det mesta inom ny teknik som Nissan kan erbjuda. GPS, backkamera med rengöringsfunktion (något som är jättebra att ha). Note kan också fås med det mer avancerade Around View systemet, fyra kameror analyserar omgivningen och en slags animerad bild visas inne i bilen set ur fågelperspektiv. Jag provade att köra bilen enbart på detta vis med rutorna täckta, det gick. Givetvis i superlångsam hastighet men bra i trånga miljöer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.