Att byta bil innebär inte bara att köpa, det innebär också att sälja

Bilägare har givetvis en första och en sista bil, däremellan förekommer det ofta flera bilbyten. Därför är det troligen vanligare att du byter bil än att du bara köper bil. Hur man byter bil kan vara olika. Många lämnar in bilen hos samma bilhandlare som de köper en ny eller begagnad bil av. I vissa fall säljer man bilen privat först för att sedan leta efter en ny bil. Vill man köpa drömbilen som kanske en BMW 228i så får man skapa ihop alla slantar som går.

Många vill dock inte sälja bilen själv då de inte vill träffa däcksparkare och de som ska pruta ner mer än halva priset på bilen, och dessutom blir förbannade när du säger nej. Vilka alternativ finns då? Företag som bland annat Viköperdinbil kan istället som en professionell yrkeshandlare av bilar göra en värdering av din bil och därefter köpa den om du känner dig nöjd med priset.

Att avyttra bilen till en bilhandlare innebär i regel lite mindre betalt men å andra sidan så slipper du att genomföra försäljningen privat, vilket är ett värde i sig. Som vanligt gäller det att ju mer arbete du själv lägger ner desto mer kan du få betalt, prioriterar du att lägga din tid och energi på annat så är det värt att tjäna lite mindre. Ibland så blir dessutom inte skillnaden speciellt stor i slutändan då många kapitalstarka begagnatköpare också väljer bilhandlare jämte privatköp.

Ytterligare fakta kring privathandel med bilar och inte minst om det viktigaste vilket är överlåtelsen kan du läsa mer om hos transportstyrelsen. Där beskrivs mycket vad som gäller kring dokumentering av bilaffären och om deras app för ägarbyte. Detta är en webbsida väl värd att besöka för dig som själv vill göra dig av med bilen. Ni andra letar upp någon av de bilhandlare som finns för en bekvämare försäljning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.