Test Ford B-max

Nybilstestad av Nybilstester: Ford B-max, den smarta bilen!

Ford B-max har inte riktigt fått det genombrott den förtjänar. Troligen av anledningen att den hamnar i kläm mellan Ford Fiesta och Ford Focus som konkurrerar ut denna bil. Ford Fiesta är inte lika smart men lite billigare och men nästan samma utrymmen. Ford Focus tar garanterat barnvagnen och har lite mer rymlighet till ett pris som är knappt högre, Focus tar därmed familjekunderna.

Det som är bra med Ford B-max är att den är högre. Framrutan upplevs som enorm och det blir lite storbils känsla trots att det är en liten bil. Men sitter högre och det är lättare att stiga in och ut ur bilen. De bakre skjutdörrarna är praktiska när man står trångt och barn ska in och ut ur bilen. Det blir också mycket lättare att luta sig in för att spänna fast bilbältena på barnen. En nackdel är att skjutdörrarna är svåra att få igen från insidan. Det sämsta med bilen är att bagageutrymmet är lite för begränsat, i alla fall som familjebil. En Brio Race Sulku gick precis in. Större barnvagnar riskerar att inte få plats eller måste ställas på högkant, barnfamiljen får nog välja de nyare kompakta barnvagnarna till denna bil. Kollar man bara innan att barnvagnen får plats kan det bli en bra familjebil, men i många fall så är det lastutrymmet som troligen ändå gör att man väljer bort denna som familjebil.

Som stadsbil för de som inte har barnvagn så är den desto bättre. Ford B-max är mer praktisk på många sätt än Ford Fiesta. Med en bränslesnål motor så tar Ford B-max ändå hem många poäng för den som inte måste ha en typiskt traditionell småbil.

Ecoboost motorn på 100hk till Ford B max passar bra. Deta är denna motor vi gjort test på och bilen blir trevlig och ”lagom” att köra med denna motor.

Det finns mycket med ny teknik till Ford B-max för den som önskar. Sony-stereon må se lite spretig ut men har bra ljud och i mörker så bjuder den på riktigt trevlig stämning i bilen då den lyser vackert.

Varför inte lyxa till B-max med ett panoramaglastak?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.