Nybilstest: Toyota RAV4 Hybrid

Nybilstestad: Toyota RAV4 Hybrid

Hybridbilar är verkligen i ropet just nu och det finns ett stort glapp hos biltillverkarna avseende att erbjuda olika hybridvarianter. Toyota RAV4 är en av få SUVar som finns med hybriddrift. Både hybriddriften och bilmodellen RAV4 är en riktigt Toyotaklassiker numera. RAV4 har möjligen sett sina bästa dagar då Toyota har andra modeller som är lika intressanta idag som C-HR. En klassisk SUV går dock hem i många fall och Toyota är ett efterfrågat varumärke från de som sätter kvalité som främsta egenskap.

Toyota RAV4 hybrid är en pigg bil med bra grunddrag och gör 0-100 km/h på 8,3 sekunder. Den steglösa automatlådan blir ibland lite surrig då vi i Europa inte riktigt är vana vid denna automattyp som asiaterna älskar. Bortsett från detta så går Toyota RAV4 fint att köra, speciellt i stadstrafik. Trots en relativt stark motor blir den något orkeslös i högre hastighet. Chassi och fjädring är bra balanserat mellan komfort och körkänsla.

Vi sitter bra i framstolarna som har god komfort, lite värre är det med bullernivån i bilen som är något sämre än genomsnittet. Högre markfri gång gör det bekvämt att stiga in i bilen.

Praktiska egenskaper är bra då bilen är relativt stor och rymlig med bra lastutrymme. Extra plus för att dörrarna täcker hela bilsidan ända ned mot vägen, på detta sätt smutsar du inte lika lätt ner byxorna när du stiger ut ur bilen.

Toyota RAV4

4 Att köra
5 Design
3 Komfort
7 Teknik
7 Instrumentering
5.2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.