Nybilstest Nissan Micra 2017 – Bra, bränslesnål liten bil

Testad: Nissan Micra 2017

Nissan Micra är en småbil när de är som bäst, i alla fall om man ser till dess basfunktioner. Nissan Micra är liten men upplevs större på insidan än vad den är. Utrymmena är optimerade samtidigt som bilen är liten och låg. Ja, det finns idag småbilar som är ännu mer praktiska och högre vilket ger dem bättre komfort avseende hur man stiger i och ut ur bilen samt att man sitter mer upprätt. Sådan är inte Nissan Micra men det finns klara fördelar med klassiska bilar och det är att en lägre bil ger lägre luftmotstånd vilket speciellt på motorvägen ger lägre bränsleförbrukning. Väl på plats i bilen så sitter man bra och lastutrymmet är litet men praktiskt. Vår testförbrukning låg på mellan 0,5-0,6 liter per mil, och då är det en bensinbil. 90 hk 3-cylindrig motor på 0,9 liter (Samma som i Renault Clio).

Bilen går piggt från start upp till runt 70 km/h sen är kraften slut. Dock så klarar den ändå omkörningar på landsväg förvånansvärt bra.

Den nya tekniken har krånglat lite under testperioden. Kanske är det bara kopplat till detta enskilda fall. Automatiska helljuset fungerade sämre än hos andra bilar samt temperaturkontrollen var inte kalibrerad rätt och det blev varmare i bilen än brukligt, men det var bara att ställe ner reglaget lite extra så var allt som normalt. Bose stereon levde inte heller upp till det där extra som man förväntar sig. Filhållningshjälpen signalerade oftare än normalt att det var ur funktion.

Nissan Micra är en riktigt bra och bränslesnål småbil som vi rekommenderar, men kanske är bästa köpet ändå att inte köpa den fullutrustad.

2 Körglädje
5 Design
4 Komfort
3 Teknik
5 Infotainment
3.8

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.