Test Volvo V60 D4 2014

Nybilstester har testat Volvo V60 D4

Bilen var bestyckad med Volvos nya generation av dieselmotor: 4 cylindrar, 1.6l och 181 hästkrafter. Detta är kanske den bästa vardagsbilen som kan köpas just nu. Motorn är pigg och väldigt körglad, ändå är den bränslesnål. Volvo V60 D4 2014 är en perfekt kombination mellan körglädje och praktisk funktion. Bilen känns inte alls stor och klumpig när man kör den utan har mer karaktär av småbil än stor kombibil, ändå har den bra med lastutrymme. Volvo V60 har visserligen inte lika stort utrymme som storebror V70, men de flesta klarar utmärkt med lastutrymmet i Volvo V60. Volvo V60 D4 utklassar V70 avseende körkänsla och då är ändå V70 en förträffligt trevlig bil att köra.

Volvo ligger långt framme avseende de flesta tekniklösningarna och är i världstoppen avseende säkerhetselektronik. Det enda Volvo ligger efter med är användarvänligheten i de digitala menyerna, det finns konkurrenter som har touchskärmar med bättre användarvänlighet. En tjuvtitt på kommande Volvogenerationer avslöjar dock att man jobbar på att komma ifatt.

Extremt komfortabel, körglad, bränslesnål och rymlig. Ja, Volvo V60 är en bil att njuta i. Det enda negativa är att smakar det så kostar det, Volvo V60 är inte en billig bil, speciellt inte om man köper den välutrustad för då får man vara beredd att ta en hel del kostnad i senare värdeminskning.

Läs hela testet av Volvo V60 D4 2014 på byta bil bloggen, där finns även en jämförelse mellan gamla D4 motorn och den nya.

  • Körupplevelse: 5
  • Utrustning: 4
  • Komfort: 5
  • Interiör: 5
  • Bra köp: 4

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.