Test Subaru Levorg – Komfortbel familjekombi

Nybilstestad: Subaru Levorg

Subaru Levorg är en kombibil som storleksmässigt ligger i mellanklassen. Detta innebär att den både är smidig och praktisk. Körmässigt så är Subaru Levorg en trevlig bil att köra. Subaru i reklamen marknadsför den hårt som en körglad familjekombi och kanske känns detta lite överskattat och man vill gärna tro att Levorg är kvickare än vad den verkligen är när man väl provkör den. Men bortsett från det så är den faktiskt trevlig att köra och inte alls trött. Givetvis har Subaru Levorg fyrhjulsdrift och detta är inte en bil som tappar kontrollen i första taget.

Instrumenteringen hos Subaru Levorg är modern och väldigt mycket digital. Det är snyggt gjort om möjligen lite färgrikt och det är upp till betraktaren om man gillar det eller inte, jag tycker i alla fall att instrumenteringen är utmärkt.

Komforten avseende förarplatsen är mycket bra och det märks att Japanerna gjort sin hemläxa väl. I Japanska anda så är växellådan automatisk och av typen steglös, det kan upplevas som surrigt ibland. Subaru har dock programmerat växellådan så att den ska bete sig som en traditionell växellåda med stegvis växling som vi i Europa är mer vana vid. Bullernivån i kupén är genomsnittlig och när farten stiger så tränger visst vägbuller igenom.

Subaru Levorg kan bli ett bra köp för dig som vill ha en familjekombi som är trevlig att köra, fyrhjulsdriven samt med Japansk kvalité. De Subaru Levorg som säljs i Sverige byggs i Japan.

Läs mer om Subaru Levorg här

Subaru Levorg

6 Körglädje
5 Design
8 Komfort
9 Teknik
8 Infotainment
7.2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.