Nybilstest av BMW X3 20d

Testad: BMW X3 20d

Sen BMW X3 lanserades så har den hela tiden stått högt på önskelistan både som nybilsköp och begagnat köp. Trots att modellen nu har många, många år på nacken så har den inte ändrats så mycket designmässigt. Man kan säga att BMW lyckats med en tidlös design.

Denna SUV ligger i mellansegmentet storleksmässigt, utrymmet räcker dock till för de flesta. På förarplatsen sitter man föredömligt och det är lätt att stiga i och ut ur bilen. Baksätet är dock lågt och inte så komfortabelt för vuxna som man skulle vilja.

Körglädjen är denna bils styrka och den nya dieselmotorn 20d  på 190 hk, denna motor räcker alldeles utmärkt för denna bil. Se till att också köpa den 8-stegade steptronic automatväxellådan för att få ut det bästa från BMW X3. Denna automatlåda växlar helt fantastiskt bra, dessutom är det den mest lättanvända och smidiga som finns på marknaden idag.

BMW:s mediasystem består av en stor färgskärm. Systemet är dock inte så användarvänligt men när du ställt in dina favoritinställningar och rattat in radiokanalerna så är det trots allt smidigt att byta radiokanal och att få upp telefonlistan och ringa via bluetooth telefonen.

Interiörmässigt finns det många val och du kan välja mellan ljusa och mörka färger, exklusiva träinslag med mera. Det mesta i modern teknik finns till bilen för den som är beredd att betala för det.

Vill du veta mer om BMW X3 20d kan du läsa en längre test av BMW X3 här

10 Körglädje
8 Design
8 Komfort
10 Teknik
5 Infotainment
8.2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.