Test Renault Clio Kombi

Nybilstestad: Renault Clio kombi, en liten familjebil

Renault Clio är en av de populäraste småbilarna, nu finns den dessutom som minikombi kallad Sport Tourer. Nybilstester har provkörd bilen som är en riktigt smart liten rackare!

Testad bil är Renault Clio GT som har en bensinmotor på 120 hästkrafter samt automatlåda som standard. Bilen är riktigt trevlig att köra, motorn gör bra ifrån sig och Renault Clio GT är en pigg liten bil att köra. GT-versionen ska vara lite sportigare med bland annat sportfjädring vilket inte riktigt passar denna bil då motorn inte lever upp till sportbilsprestanda. GT-nivån erbjuder dock riktigt prisvärd utrustning inklusive läderklädsel och mycket mer så du får riktigt med bra valuta för pengarna. Trots detta så kan det ändå vara värt att köpa den vanliga versionen av Renault Clio kombi som även denna kan fås med samma motorval och med automatväxel. Då får du lite bekvämare fjädring samt även möjlighet till mittarmstöd vilket inte finns till stolarna med läderklädsel.

Renault Clio kombi är en liten men smart bil. Kombiutrymmet kan lasta en barnvagn (OBS! testa med din egen barnvagn innan köp!), den stora begränsningen är istället baksätet. I baksätet är det trångt med benutrymme vilket gäller både kombiversion av Renault Clio som den vanliga versionen. Renault Clio är trots allt en liten bil och ska så vara, men Renault Clio kombi kan erbjuda ett billigt alternativ för barnfamiljen som klarar att tränga ihop sig i denna bil. Renault Clio är också en riktigt trevlig stadsbil då den är smidig att köra, i detta fall rekommenderas även EDC automatlådan som gör ett bra jobb.

Oavsett vilken version du köper av Renault Clio så får du den välutrustad med tanke på priset. Förutom den billigaste basversionen så ingår dessutom GPS navigering och en mycket användarvänlig pekskärm. Klarar du dig utan automatlåda så finns en mycket bra bränslesnål  3-cylindrig bensinmotor på 0,9 liter och 90 hästkrafter (Har kamkedja och inte kamrem), denna motor är förvånansvärt trevlig att köra och ger dig en mycket prisvärd bil.

 

Test Renault Clio GT 120 hk

6 Körglädje
8 Design
4 Komfort
5 Teknik
10 Infotainment
6.6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.