Nybilstest: Kia Carens

Nybilstester har testat Kia Carens. Familjebil för sju med sju års garanti, sjuuu-kt bra!

Kia Carens är en rymlig bil för fem personer men möjlighet till två extra passagerare. I förarsätet sitter man bra och det mesta sitter där det ska. I mellanraden, det vanliga baksätet, där sitter man också alldeles utmärkt och rymligt med benen. Värre är det med den bakersta raden, de två extrasätena. Dessa är väldigt trånga och vuxna kan inte sitta där, även ungdomar runt 12 år får det lite trångt men kortare sträckor kan det gå. Dessa säten ska främst ses som nödsäten och inte för långturer. Reglage och knappar är tydliga och lättåtkomliga. Avseende instrumentering så är Carens genomsnittlig, det är inte den absolut senaste tekniken men fullt tillräckligt och vad man behöver. Det går att lyxutrusta bilen om så önskas. Lastutrymmet är mycket bra när inte extrasätena används. Är extrasätena uppfällda så blir lastutrymmet nästan noll.

Bilens exteriöra design är väldigt lyckad. Kias designer har fått en stor bil att se liten och smidigt ut.

Körmässigt så är Kia Carens också lyckad. 1,6 CRDI är inte en sportbil men bilen går alldeles lagom bra och det är en njutning att framföra denna bil.

Kia Carens starkaste sidor är som familjebil. Tillsammans med den sjuåriga garantin så blir det ett tryggt köp för barnfamiljer. Förvänta dig inte för mycket av de två bakersta sätena bara. Varför inte göra en test själv?

Vill du läsa mer om denna bil läs: Byta Bil Bloggens test av Kia Carens

Omdöme:

Körupplevelse: 4
Utrustning: 3
Komfort: 5
Interiör: 3
Bra köp: 4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.