Test: Mercedes C-klass/C450 – Lyxig och sportig

Nybilstestad: Mercedes C-klass – Mercedes C450 AMG 4MATIC

Mercedes C-klass är en lagom stor bil som inte tar bort det roliga från bilkörningen. Går man upp till nästa storleksklass så får man förvisso mer utrymme med körkänslan blir ofta lidande istället. Mercedes C450 AMG har en V6 motor som gör 0-100 km/h på 4,9 sekunder, inte illa! Det bästa med denna bil är kanske ändå att den kan köras både komfortabelt och riktigt sportigt, fjädringen är ställbar efter önskemål. Man sitter utmärkt i bilen på samtliga säten men bullernivån är inte riktigt i topp, speciellt inte i baksätet. Det är ju så att däcken måste vara åt det mer sportiga hållet för att möta upp motorns prestanda och då brukar bullernivån inne i bilen stiga något.

Motorn svarar perfekt i alla lägen, både i låg fart och i hög. Det finns dessutom flertalet olika körprogram som kan väljas efter tycke och smak. På motorvägen går Mercedes C450 utmärkt och har bra kraft i motorn kvar.

Medisystemet och instrumenteringen har snygg grafik men det kan ibland vara lite svårt att ställa in vissa funktioner. Ljudet i Mercedes standardstereos i testande bilar under 2015 är utmärkt, köp till bättre ljudsystem och det blir fantastiskt!

Läs mer om Mercedes C-klass och C450 här

Mercedes C450 AMG

10 Körglädje
8 Design
6 Komfort
10 Teknik
7 Infotainment
8.2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.