Test sommarcabriolet: Mazda MX5 Miata

Nybilstestad: Mazda MX5 – Sommarcabben No.1

Vi har testkört Mazda MX5 vilket är en toppenbil till sommaren. Visst är det mysigt med en cabriolet till sommaren. Drömmen om att fara fram i 70 km/h på slingriga landsvägar har nog många. I själva verket sker den mesta körningen i stan eller på motorvägen. På motorväg är det bullrigt i en cabriolet oavsett vilken du kör, men dra upp sidorutorna så blir det mycket bättre! Samt att när du vant dig så är det faktiskt riktigt trevligt att färdas öppet oavsett var du kör.

Mazda MX5 rymmer bara två personer och har knappt plats för mer än plåboken därutöver, nåja det finns ett litet förvaringsutrymme under den lilla bakluckan. Körkänslan är fantastiskt bra. Vi testade 160 hk versionen vilket räcker gott och väl till, vi tror att även att den mindre motor funkar bra till Mazda MX5 för det är inte motorkraften som är det viktiga. MX-5 ligger tight på vägen och fjädringen är hård och styrningen mycket direkt och vägnära. Det går inte riktigt att förklara utan du måste uppleva det helt enkelt.

RF varianten öppnar upp toppen och inte hela taket, detta ger en snygg look som är lite annorlunda. Mazda har också lyckats få avgassystemet att låta mysigt lagom maffigt utan att det går till överdrift.

Mazda MX-5 är en toppenbil till sommaren och du kan läsa mer om Mazda MX-5 här

Mazda MX-5

10 Körglädje
10 Design
5 Komfort
5 Teknik
3 Infotainment
6.6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.