Test Volvo V40 D4

Nybilstester har kört Volvo V40 D4. Volvo V40 började som en skandal som nu vänt till en succé! Nya Volvo V40 väckte först starka känslor när många insåg att det var en liten bil. Samtidigt slutades V50 att tillverkas och då insåg många att någon ”Svenssonvolvo” inte längre finns kvar i Volvos utbud. Detta var det första steget från Volvo att släppa taget från det folkliga och sikta på det lite dyrare premiumsegmentet. Nu har det visat sig att svenskarna tagit till sig Volvo V40 när man insett hur bra denna bil väl är och Volvos övriga modeller säljer lika bra som förr. Volvo må ha blivit lite exklusivare men de säljer fortfarande bra med bilar i Sverige och kan inget annats än fortfarande klassas som Folkliga.

I nya Volvo V40 sitter man komfortabelt även om det är lite trängre än i de större syskonen, förarstolen är också lite mindre. Den största begränsningen i denna bil är baksätet där det är takhöjden och att man sitter väl nära taket även mot bilens yttersidor. Panoramaglastaket må vara snyggt men glädjer endast baksätespassagerarna då det börjar allt för långt bak, och då baksätet har sina begränsningar så köper man inte en Volvo V40 om man dagligen har passagerare bak. En av de få svagheterna är att mediasystemet inte är så användarvänligt som man skulle vilja önska, en effekt av att det finns mycket med elektronik och funktioner i denna bil.

Körkänslan och att det är en liten och smidig bil är det bästa med nya Volvo V40. Den sprillans nya D4 motorn på 4 cylindrar och 190 hk passar denna bil utmärkt, speciellt med automatväxel. Motorn ger Volvo V40 köregenskaper i toppklass och den har ett bra grunddrag från stillastående likaså vid omkörningar i högre hastigheter. Utöver dessa goda köregenskaper har nya Volvo V40 D4 dessutom en acceptabel bränsleförbrukning med tanke på motorns prestanda.

Lastutrymmet där bak är inget för den stora barnfamiljen men ändå fullt acceptabelt och många kommer att klara sig bra med detta så länge det inte ska köras hem stora paket från IKEA. Vill du vet mer, läs en längre artikel om Volvo V40 här.

VOlvo V40 D4 190 hk 2014

9 Körglädje
10 Design
7 Komfort
10 Teknik
5 Infotainment
8.2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.