Nybilstestad: BMW 228i cab

Testkörd: BMW 2-serie cabriolet

Så här på höstkanten så kanske man inte tänker på en cabriolet i första hand. Men tänk på leveranstiden, hur många har inte beställt en cab för att få den levererad efter sommaren?

BMW 228i provkörde vi i somras och vilken härlig bil detta är! Det är bra drag i motorn och den har kraft snabbt från stillastående. Omkörningar är inget problem alls. Körkänslan är inte helt oväntad mycket bra, BMW är ju mästare på körkänsla. BMW 228i har en bensinmotor på 245 hk och kommer upp till 100 km/h på 6,1 sekunder. Denna prestanda är fullt tillräcklig. Automatväxellådan med sportläge är magiskt bra, köp den om du har råd!

BMW 2-serie är en relativt liten bil. Det är framför allt i baksätet som detta märks och har frampassagerarna sätet placerat långt bakåt så finns inget benutrymme kvar till baksätet. I första hand är detta en bil för upp till två personer, men det går att kompromissa och då sitter man ändå upp till fyra personer ganska bra.

BMW 2-serie cab har ett visst lastutrymme som räcker för lite vardaglig handel men inte så mycket mer.

Trots att testad BMW 2-serie var en cabriolet med tygtag så upplevs den inte jättebullrig inne i kupén, det är förvisso inte den tystaste bilen vi kört men detta är inget all flagga för som ett problem. En av svagheterna är istället bakåtsikten hos cabriolen. Sikten snett bakåt skyms rejält utan suffletten när denna är uppfälld. En backkamera kan vara ett bra tillval även om denna inte räddar alla situationer.

BMW 228i cabriolet är inte den billigaste bilen på marknaden men en av de som istället erbjuder bästa möjliga körupplevelse! Prisbilden för BMW 2-serie cabriolet börjar på drygt 270 000 kronor och kan utan problem passera 400 000 kronor.

10 Körglädje
10 Design
5 Komfort
8 Teknik
5 Infotainment
7.6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.