Nybilstestad Skoda Octavia kombi RS TDI 2015

Testad Skoda Octavia kombi RS TDI 2015

Med en sportig look, fjädring och 184 dieselhästar så ska Skoda Octavia RS diesel erbjuda sportkänsla kombinerad med praktisk nytta.Skoda Octavia RS diesel är dock inte riktigt så roliga att köra som vill tro. Visst är den piggare än många bilar men riktigt sportigt blir det inte. Körkänslan är mer som att detta är en bra och lagom motor för denna bil än något som erbjuder det där extra.

Inredningen i Skoda Octavia är väldigt avskalad och erbjuder inget extra alls, tvärtom är det livlöst. Där Skoda Octavia kombi vinner poäng är avseende den praktiska nyttan med bilen. Detta är en extremt praktisk bil och erbjuder bra med utrymme åt de flesta familjer och ägare av landställen. Skoda Octavia kombi är också ganska bullrig inne i kupén vid körning i högre hastigheter.

Trist inredning, något bullrig men praktisk och trevlig att köra. Ja det är några av egenskaperna du får på köpet. Skoda Octavia RS kombi är inte premium men å andra sidan är den verkligen inte dålig!

Skodas bilar är ofta de mest ekonomiska bilköpen man kan göra. De flesta delar är gemensamma med resten av VW-koncernens bilar, vilket även innefattar motorer. Skodas bilar är dock lite billigare och står sig ändå nästa lika bra i andrahandsvärde och besparingen sett i rena kronor och ören blir god. Skodas bilar har dock ofta lite enklare versioner av utrustning och materialval, det är där man drar ner lite. De som står ut med detta gör ofta ett mycket bra bilköp.

Nyfiken på en mindre men ännu prisvärdare Skoda? Läs om Fabia

 

SKoda Octavia RS 2015

6 Körglädje
2 Design
4 Komfort
5 Teknik
5 Infotainment
4.4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.